Cocoon Woningverzekering

auto

De klok rond hulp

Noodnummer nodig? Uw inboedel verhuizen om ergere schade te voorkomen? We regelen het! Meer nog: als u niet meer in uw woning kan, betalen we de slotenmaker.

Vakantieverblijf en gehuurde feestzaal gratis mee verzekerd

Niet alleen uw woning is gedekt, maar ook uw aansprakelijkheid bij schade aan een hotelkamer, vakantiewoning, feestzaal of ander gehuurd verblijf.

Aanpasbaar aan uw noden

Met een gamma aan optionele waarborgen zet u deze verzekering helemaal naar uw hand.

Wat is een woningverzekering?

Een woningverzekering dekt de schade aan uw woning en inboedel door brand, storm, overstromingen, glasbreuk enz. Vaak worden de termen brand- en woningverzekering door elkaar gebruikt. Nochtans dekt de term woningverzekering beter de lading. De waarborgen zijn namelijk veel ruimer dan alleen brand. Zeker bij DVV Verzekeringen.

Welke risico’s dekt de woningverzekering Cocoon Flex?

Met Cocoon Flex  van DVV Verzekeringen haalt u een uitgebreide bescherming in huis. Of u nu huurt of eigenaar bent van een appartement of huis, met Cocoon Flex bent u zeker van ruime basiswaarborgen:

 • schade door brand en aanverwante gevaren zoals blikseminslag of schade aan uw vaatwasser door inwerking van elektriciteit.
 • schade door storm, hagel, sneeuw en ijsdruk
 • waterschade als bijvoorbeeld uw buizen of dakbedekking lekken
 • glasbreuk zoals bij zonnepanelen, flatscreen-tv enz.
 • schade aan anderen door uw gebouw, bijvoorbeeld door afgewaaide dakpannen
 • schade door overstroming

Bijkomende opties

Wil u nog beter beschermd zijn? Dan kan u de basis- en optionele waarborgen uitbreiden met de volgende opties:

 • Optie Tuin
  Als uw tuin, aanplantingen, buitenspeelgoed, trampoline, vijver, tennis- of golfterrein beschadigd zijn, dan ontvangt u tot 5.000 euro* schadevergoeding, ook bij schade veroorzaakt door bijvoorbeeld everzwijnen. Ook bodemsanering door een lekkende stookolietank is verzekerd (tot 10.000 euro*). 
 • Optie Media
  U bent verzekerd tegen alle risico’s als uw tablet, laptop, LED of Smart TV van minstens 19 inch beschadigd is (tot 2.000 euro*).
 • Optie Zwembad
  U krijgt een verzekering bij schade aan uw buiten- of binnenzwembad, ingewerkte buitenjacuzzi of zwemvijver (tot 15.000 euro*).
 • Optie Huurder
  U en medehuurders die vermeld staan in het huurcontract zijn verzekerd tegen een geschil met de eigenaar (tot 7.500 euro), lichamelijke schade van iedereen die u helpt verhuizen (tot 2.500 euro) of als u uw werk verliest (financiële hulp van 1.000 euro om uw huur te betalen).
 • Optie Business
  Als u een professionele activiteit uitoefent op het verzekerde adres is de inhoud voor deze activiteit ook verzekerd. U wordt dan vergoed tegen nieuwwaarde in geval van schade.
 • Optie Werken
  Als u op het verzekerde adres bouw-, verbouwings- of renovatiewerken laat doen door een vakman die is ingeschreven bij de Kruispuntbank van Ondernemingen, dan is de materiële schade door een schadegeval gedekt (tot maximaal 10.000 euro*).
 • Optie Geparkeerd Voertuig
  Uw auto, motor van meer dan 50 cc, caravan, aanhangwagen en plezierboot zijn gedekt (tot 15.000 euro*) als ze beschadigd zijn door brand, blikseminslag, storm enz.

*Deze bedragen kunnen worden verhoogd als u kiest voor een hoger dekkingsniveau.

Uitsluitingen en beperkingen

 • Bij glasbreuk zijn led-, lcd- en plasmaschermen gedekt tot 3.309,62 euro.
 • Voor de tussenkomst van de slotenmaker vergoeden we maximaal 252,18 euro.
 • Schade door water dat binnendringt via deuren, vensters, verluchtingsgaten of andere openingen in het gebouw betalen we niet terug.
 • Schade aan reclameborden of andere voorwerpen die buiten liggen zoals speelgoed of trampolines betalen we niet terug. Ook schade aan uw tuin of tuinaccessoires betalen we niet terug. Daarvoor kan u de basiswaarborgen aanvullen met de keuzewaarborg Tuin.

Franchise

 • Voor Cocoon Flex blijft een franchise van 265 euro ten laste van de verzekerde. Het bedrag wordt van de vergoeding afgetrokken. 
 • De vermelde limiet- en franchisebedragen zijn van 2020 en evolueren (met uitzondering van Rechtsbijstand) met de index van de consumptieprijzen.

Goed om te weten
De woningverzekering Cocoon Flex wordt afgesloten voor 1 jaar en jaarlijks stilzwijgend verlengd. De bijzondere en algemene voorwaarden hebben voorrang op de commerciële brochures. Het verzekeringscontract is onderworpen aan het Belgisch recht. Kom bij ons langs of bekijk hier:

Kennisname van deze documenten is verplicht vóór u het contract ondertekent.

Cocoon Flex is een verzekeringsproduct van DVV, een merk- en handelsnaam van Belins NV, Karel Rogierplein 11, 1210 Brussel - RPR Brussel BTW BE 0405.764.064, IBAN BE98 7995 5012 5293, BIC GKCCBEBB - een verzekeringsonderneming toegelaten onder nr. 0037.